Sunday, 24 November 2013

Our Memories

Ya ALLAH, tiba-tiba aku rindu dengan sahabat lama aku ni…Wan Nasuha Binti Wan Azura… Apa khabar dia sekarang? Apa dia rindu ke tak dengan kawan dia yang ni?? Yang tu aku tak tahu…Yang pasti aku rindukan dia…Macamana kami boleh kenal? OK akan aku cerita…Aku kenal dia dari sekolah rendah…Waktu tu kami darjah 6…She’s a new student at that time…Time tu aku tak rapat dengan dia…Then bila masuk secondary school, kami jadi kawan…Aku tak tahu macamana kami boleh jadi kawan baik…Aku macam biasalah…Aku kawan je dengan semua orang but dia, she’s a special…Sangat special…ALLAH S.W.T  telah kurniakan aku satu anugerah yang sangat bernilai iaitu dengan menjadikan aku dengan dia kawan…Aku sangat-sangat bersyukur…



Now, dia sedang  melanjutkan pelajarannya di UPSI…Bakal cikgu tu…I’m proud of u sue….Sayang mu sangat-sangat….Walaupun kita busy sangat-sangat, tak adalah sampai kita tak contact langsung kan? Kadang-kadang aku menangis bila aku ingatkan dia…Tak tahulah kenapa…Aku takut dia lupakan aku….Kami masing-masing dah masuk universiti..Masing-masing dah ada kehidupan….Aku takut aku akan kehilangan dia….Kat sana, aku pasti dia akan jumpa kawan yang lebih baik dari aku…But, just one thing aku harap sangat-sangat yang dia tak akan lupakan aku….Aku dan dia dah macam adik beradik…Sama-sama nakal and sama-sama ting tong..hahaha….sorry sue…Jangan marah yea J

Kadang-kadang aku rasa macam nak call dia…Nak menangis dengan dia…Nak kongsi and bercerita masalah  dengan dia tapi aku takut….Aku takut kalau dia tak selesa dengan panggilan aku….Aku takut dia sibuk…Aku takut dia sendiri pun ada masalah….Ya, segala-galanya aku fikir…Takut takut takut….Ya, itu yang selalu ada dalam fikiran aku…Ya ALLAH begitu sakitnya rindu terhadap seorang sahabat terhadap sahabatnya…Aku rindu nak berkumpul macam dulu…Rindu nak berbalas surat macam dulu…Rindu nak merajuk macam dulu…Rindu apabila ada yang pujuk…Rindu nak tengok dia pakai baju sekolah warna purple and aku warna coklat…Dan rindu nak pergi kantin sama-sama…Sungguh aku rindu semua tu… 



Sebak rasanya bila ingat kisah kita dulu-dulu…Ya ALLAH rindunya time dulu-dulu….Alangkah bagusnya kalau kita dapat putar waktu dan kembali macam dulu…Ingat lagi tak yang kita pernah pergi pantai sama-sama dengan kawan kita yang lagi sorang? Shamanil Qamar….Dia pun aku rindu….Tapi dia dengan aku dah tak rapat macam dulu…Aku rasa macam dia dah buang aku daripada dunia dia…Aku dah tak wujud jadi kawan dia…Hmmmmm….Aku minta maaf kalau aku bersangka buruk….Aku Cuma luahkan apa yang terbuku dalam hati aku….Tak apalah…Apa yang penting semoga persahabatan aku dengan korang sampai bila-bila…And semoga korang sentiasa sihat….



Maafkan aku kawan…Aku teringat yang waktu sekolah dulu kita selalu gaduh tapi tak lama…Kita akan baik semula kan? Masa tu adalah sesi mintak maaf and adalah posmen-posmen tak diiktiraf tolong hantar surat…Hahaha…kwanku, Itulah lumrah persahabatan….Semoga kau sentiasa ingat apa yang pernah kita tempuhi bersama-sama…Aku rindu, rindu rindu rindu….Aku tak nak jadi kawan yang pentingkan diri sendiri…Aku faham kalau kau busy but kalau nanti ada masa lapang, call me…Aku sentiasa nantikan panggilan kau…

Publisher: Amy Mistletoe <3



Sunday, 17 November 2013

I miss U (AL-FATIHAH)

Assalamulaikum...

Awak, saya tak tahu kenapa hari ni tiba-tiba saya rasa rindu kat awak...Rindu sangat-sangat...
Saya doakan semoga awak tenang di sana...Saya menangis sebab terlalu rindukan awak...Saya betul-betul sayangkan awak...Dapat ke awak dengar saya??Saya rasa kosong bila awak pergi tinggalkan saya...Tapi saya kena terima kerana ini semua adalah takdir...Tapi awak, kenapa awak pergi??? Kenapa awak tinggalkan saya??Ya ALLAH... Saya dah tak dapat jumpa awak...Saya dah tak dapat tengok muka awak....
Pemergian awak sangat menyedihkan saya...Semua ni terlalu cepat..

Hari demi hari saya belajar untuk melupakan awak dan belajar untuk menerima semua ni...Tapi sampai sekarang saya tetap tak dapat lupakan awak...it's already  been two years...I'm still remembered you...
Awak dah tak ada kat dunia ni lagi..Awak dah pergi dunia lain...Dunia kita dah berbeza sekarang...
Sebelum ni saya just tengok cerita dalam tv je yang boyfriend or suami meninggal...Tengok cerita pun saya dah sedih sangat-sangat...Inikan pula dah betul-betul terjadi...Ya, sekarang semua ni betul-betul terjadi pada saya...Mereka di sekeliling hanya mampu memberi nasihat tapi mereka tak merasai apa yang saya rasa...
Rasa pedih dan perit sangat-sangat...

Saat-saat akhir awak dengan saya tak dapat saya lupakan...Awak call saya banyak kali tapi saya tak angkat sebab saya tak bawa hanset pergi camping...Ya waktu saya pergi camping...Bila saya dah balik camp, saya lupa nk on balik hanset saya...Bodohnya saya masa tu...Saya cuma on keesokan harinya...Saya tak tahu awak akan pergi secepat ni...Tak pernah terlintas difikiran saya yang masa tu adalah kali terakhir awak call saya...Banyak sangat miscall daripada awak...Saya dah bagitahu awak yang saya akan ke camp tapi awak tetap call saya...Mungkin itu petanda....Maafkan saya awak... :(

Bila saya bangun pagi tu, saya tetap tak pedulikan hanset saya sampailah tiba satu masa lepas habis kelas, tiba-tiba tergerak hati saya untuk tengok hanset saya...Tekejutnya saya bila saya tengok banyak miscall daripada awak dan ex girlfriend awk...ya ex girlfriend awk pun call saya...Then saya call balik ex girlfriend awak...Dia tak angkat panggilan saya...Lepas tu dia mesej saya... "Maaf tak angkat panggilan awak, saya cuma nak bagitahu yang s****m kemalangan dan meninggal semalam lepas magrib"...........................Tak dapat digambarkan perasaan saya masa tu...Saya call awak tapi hanset awak off...Disebabkan saya tak boleh terima, saya tak percaya dengan mesej tu...Saya beranikan diri call ayah awak sendiri...Dan selepas tu, dunia saya rasa gelap sangat-sangat...Saya hampir terduduk kat situ...Alhamdulilah masa tu kawan saya Qaq Gie menemani saya...Saya terus menangis...Masa tu saya dah tak peduli apa yang orang nak kata....Saya dah tak dapat menahan lagi tangisan saya...Saya masih ingat masa tu saya kat kafe...Terus saya menangis depan orang ramai....Malunya saya bila diingat balik...

Tetapi kedegilan saya untuk tidak mempercayai berita tu benar-benar membuatkan saya hampir berputus asa...Dengan sedikit semangat yang ada, saya call kawan awak...Ya, semua orang yang mengenali awak dan mengenali kita saya call...Dan jawapanya sama dengan apa yang ex girlfriend awak dan ayah awak...Sekali lagi saya menangis...Malam tu sampai pagi saya tak tidur...Tidur saya ditemani air mata...Sampai satu tahap saya tidak makan langsung....Tak patut saya buat macam tu...Hidup harus diteruskan..Mungkin ini ujian daripada ALLAH S.W.T untuk saya...Ya ALLAH, saya masih mengingati semua tu dengan jelas...
Saya masih tak dapat melupakan awak...Setiap kali saya solat, awak sentiasa berada dalam doa saya...

Saya doakan semoga awak ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman dan orang-orang yang diredhai ALLAH S.W.T....InsyaALLAH kalau ada jodoh kita akan jumpa di SANA...Amin...
AL-FATIHAH untuk awak...

Publisher: Amy Mistletoe

Saturday, 11 May 2013

Saya Sayang Awak Sangat-Sangat


Assalamualaikum awak.....


Awak....mane awak...saya rindu awak....saya sayang awak.. Tapi betul ke saya sayang awak?? Awak sayang saya ke?? Kalau sayang, nape awak pegang tangan saya?? Awak cakap nak hug saya,.masa awak buat semua tu saya terkejut juga tapi saya peduli kan saja sebab saya nak gembira kan awak..saya tak mampu nak luahkan rasa serba salah saya padaNya tu kat awak..walau saya tahu tu dosa..bodohkan saya.. Memang la awak tak kasi boy lain usik saya..ingat lagi ayat awak"suami mane tak sedih kalau isteri dia kena kacau...awak sweet sangat.. Tapi awak tak halal lagi untuk saya kan?? sedih juga hurmmmm...tapi tak apa awak jangan risau saya akan jaga diri saya untuk awak..pesan awak."tolong jaga diri tu k yang" tak akan saya lupa,,,dulu hari2 awak pesan kat saya..saya akan jaga diri saya macam mana saya jaga cinta awak dalam hati saya ni..

Saya sayang awak..Betul..Tak tipu..sumpah..Tapi sayang ke kalau bila dengan awak, kita lalai?? kita lupa kat Dia yang dah cipta kita, yang kasi kita perasaan cinta ini.., kita lupa dosa.. kita lupa Tuhan..Takut la...jadi saya pasti dengan keputusan kita untuk berpisah buat sementara walau amat sukar untuk saya hadapi,,,,hidup tanpa awak...tanpa semangat dan dorongan dari awak...

Betul awak..Saya sayang awak.. Tapi saya takut.. Awak baik, selalu solat awal..solat sunat awak sempurnakan... Tapi takut bila dengan saya awak lupa solat kan?? Beratus duit awak habis untuk saya kan?? untuk call saya,masej saya hari2 hadiah waktu hari lahir saya..Saya hargai sangat.. Saya tau awak sayang saya..Tapi nape kita tak simpan duit tu dulu kan..Kot2 ada jodoh, boleh kita kawen.. Awak... Saya takut.. Takut sangat.. Takut bila ingat pe yang kita dah buat.. Saya nak awak jadi halal utk saya.. Tapi tak boleh la sekarang kan.. Macam mana awak nak tanggung saya..Kita blaja lagi..Saya nak hidup dengan awak..Saya nak awak jadi imam saya.. Nak sangat share everything dengan awak.. Saya nak jadi kekasih halal awak..saya tahu cara kita dulu salah.... Saya takut laaaa...

Awak..saya yakin....Saya nak hidup dengan awak forever kat heaven.. Tapi layak ke kita gi heaven still mcm dulu??Macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi.. Tak kisah la saya dulu, awak dulu atau dua2 skali.. Boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang?? Kalau la Dia tanya apa yang saya dah buat dengan awak, apa saya nak jawab nanti..saya dah fikirkan dah... Saya maluuuuuuuuuuu sangat kat Dia..

Awak.. Lama saya fikir.. Saya fikir pasal kita..bertahun saya fikir... Betul saya sayang awak..Awak.. Saya dah fikir lama cume saya tak kuat...saya tahu awak lagi kuat dari saya... Lepas ni, kalau awak xmesej saya, xnak jumpa saya, xnak call saya, saya faham.. Saya taw awak buat camtu sebab awak sayang saya sangat2.. cume...saya minta awak jage diri awak bila saya tak ada dengan awak...awak jaga iman awak k...awak jangan lupakan saya atau mencari cinta yang lain selain cintaNya....sebab saya sentiasa menanti awak..Awak.. Saya nak forever kat syurga dengan awak.. Dulu saya sedih sebab kita jauh.. kita tak dapat jumpe,,,,Tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita.. Kalau dekat, awak boleh agak kan pe kita buat nanti??saya setuju dengan keputusan awak....

dulu saya xtau camne nak bagitau awak..Saya nak jaga hati awak.. Tapi awak sedar tak sebenarnya saya dah kotorkan hati awak.. Saya suka goda awak dengan manja saya,.. Saya suka buat awak cair dgn saya.. Jahatnya saya.. Awak saya banyak dosa.. Awak nak ke terima org macam saya jadi wife awak?? Awak.. Saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya janji tak akan curangi cinta awak sebab saya dah janji dengan awak..saya harap awak pun begitu..awak jangan tipu saya k saya ingat janji awak untuk memperisterikan saya... Saya nak jadi the best wife untuk awak.. Baru la awak xpandang orang lain dah.. Saya xnak susahkan awak dengan saya yang macam ni.. Awak.. Saya nak jadi bidadari awak.. Bukan kat dunia je.. Tp kat heaven gak.. Saya nak jadi bidadari awak yang forever..awak jaga hati awak untuk saya k sebab hati saya tetap untuk awak....

Awak.. Saya tahu saya xbaik.... Banyak sangat kekurangan dan xlayak nak tegur salah awak.. Tapi saya sayang awak.. Apa kita buat, bukan ada org tahu pun...itu yang saya fikir dulu..saya minta maaf... Sape lagi nak tegur saya kalau bukan awak??terima kasih ...saya anggap alasan awak untuk meninggalkan saya ni sebagai teguran...saya nak jadi isteri yang solehah untuk awak.. Saya pun nak awak jadi suami yang boleh pimpin saya ke syurga.. Tak nak ke?? Takkan la awak sayang saya untuk hepi2 kat dunia ni je.. Awak xnak ke pilih saya jadi bidadari awak kat syurga nanti?? saya tahu awak nak hurmm Awak.. awak xnak dah jumpa saya...walau memang dah bertahun kita tak jumpe....walau pon hati saya amat sangat merindukan awak...kalau kita jumpa mungkin saya lalai gak nanti.. Syaitan selalu ada dengan saya.. Suka je dia kalau saya keluar dengan awak, goda awak.. Awak.. Tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa. Tolong ek.. Saya lemah sangat..Saya nak jadi kuat.. Kuat untuk awak.. Untuk hidup dgn awak. awak pon kuat k

Saya sayang awak.. Camne kalau tiba2 Dia panggil kita before kita sempat bertaubat..Takutnye saya..Awak xtakut ke?? Camne kita nak pergi syurga?? Camne saya nak jadi bidadari awak?? Saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tapi dengan apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dalam cinta kita?? Malu sangat kat Dia..Awak..Saya nak berubah..Untuk diri saya gak, untuk parents saya.. Tapi, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan?? saya berubah tapi perasan kasih sayang dan cinta saya pada awak tak akn pernah berubah.. Saya nak berubah pun sebab nak jadi the best untuk awak.. Untuk babies kita nanti.. Nak jadi mom yang the best..Huhu. Tinggi betul cita2 saya.. Saya pun nak kita jadi pasangan yang educated.. Nak sama2 berjaya.. Tapi educated yang taat padaNya la.. Mesti bahagia kan.. Kita ingat Dia, Dia pun ingat kita, so, boleh la Dia jaga kita nanti..dah lama saya fikir ni wak huhu... tapi saya tak kuat nak cakap sebab saya tak sanggup kehilangan awak..sekarang saya sedar yang saya bukan kehilangan awak tapi "berpisah untuk sementara demi kasihNya" saya dah sedar...syukran ye awak..

Awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kat syurga tau.. Awak doakan la saya biar boleh masok syurga.. Saya nak jadi bidadari yang tunggu awak..n there, i'll be yours forever... Tapi, kalau awak pergi dulu?? Iye..Saya sedih.. Tapi saya pun akan doakan awak.. InsyaAllah..Nanti awak tunggu la saya kat syurga k?? Mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana.. Tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k?? Saya nak jadi bidadari awak..

Awak.. Maafkan saya kalau ape yg saya buat mengguris hati awak.. Saya buat camni sebab saya sayang awak.. Saya xtau camne nak bagitau awak.. Sebab tu saya taip kt sini..i love and miss you so much.. Maaf sebab saya post kat sini.. Bukan nak bukak keburukan sendiri.. At least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sebagai panduan.. Ramai kat luar sana kapel dan buat macam2.. Saya takot nak post kat awak.. Tapi saya harap awak tergerak hati nak baca benda ni..awak jaga diri k..i love and miss u so much.. Ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..awak jangan lupa kan nanti awak suruh mama awak datang masuk minang k...im waiting for you forever..forever and ever...

(Copy & Paste)

Publisher: Amy Mistletoe <3

Monday, 22 April 2013

Ciri-ciri Orang Yang Mencintai Kamu



Assalamualaikum.....

1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tau tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tau kegiatan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ’selamat pagi’, ’have fun’, ’selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, karena dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dengan cara yang berbeda, bukan “aku CINTA padamu”.

6. Jika kamu merayakan tahun baru dan kamu tidak mengundangnya ke pesta yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, karena saat-saat itu ialah saat yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. karena saat bersamamu tidak selalu terulang.

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingat setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. karena dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, karena dia ingin tahu apa kgemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun susah menggemari kesukaan kamu, tapi akhirnya dia bisa.





10. Kalau kali terakhir kalian bertemu, kamu mungkin sedang sakit, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – karena dia khawatir tentang kamu, peduli tentang kamu.




11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan kapan ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup karena kamu telah menggetarkan dunianya.

14.Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15.Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan senantiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan lingkungan yang mungkin membawa pengaruh buruk terhadap kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’

16. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang bikin BETE, seperti menelefon kamu 100 kali sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira karena dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari memenuhi permintaan kamu walau sesulit apapun permintaan itu.

20. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda yang berharga buatnya.

21. Dan jika kamu coba menjauhkan diri darinya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyadarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu karena sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.



23. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, karena dia tidak mau kamu terbebani karenanya. saat kau pinta dia pergi, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, karena dia benar-benar mengerti apa itu cinta..



Publisher: Amy Mistletoe

Sunday, 21 April 2013

Opssss Mr Crush???

Assalamualaikum...
Dah lama aku tak update entry aku ni..
Sorry sesangat...I'm just a busy person...Cehhhhh...*betu ke???
kuikuikui...tak kisah la apa pun...Yang penting selama aku tak update tu hidup aku macam biasa la happy, sedih and macam-macam la...And yang paling penting aku jalaninya dengan penuh kesabaran...Cewahhhhh....hahahaha...


Now nak cakap straight to the point la kan...Aishhhhh...sabar la dulu...
Ada lagi benda yang nak dicakap sebelum aku bercerita ni...Tapi tak apalah...Nanti korang boring plak kan?? Ahakssss....semestinyalah kan??Yalah dari tadi masih belum ada lagi mukadimah...huhhhhha...


Ok2..ni dah betul2 aku nak cerita...Of course la pasal diri aku...
Hmmmmmm....sekarang mood aku tak tahu kenapa...Semua perasaan aku bercampur...
Sedih, kecewa, happy ada la sikit...Ini tak lain tak bukan tentang perasaan...
Actually aku ada crush with someone ni....Tapi maybe mr crush ni tak tahu perasaan aku kat dia...
Nevermind la...Aku tak kisah sangat...Ya ke????Entahla bila aku fikir tentang dia, aku jadi sedih and kecewa....I'm not ok with that....
Of course dalam hal ni dia tak bersalah sebab dia tak tahu perasaan aku pada dia....Let it be...
And aku dapat tahu dulu yang dia dah ada girlfriend...Tapi sekarang dalam empat lima hari ni tupp tupp dah single...Kenapa?????*Hati aku berbunga riang...(Jahatkan????) Apapun aku still tak berani nak confess apa2...And totally nampaknya mr crush betul2 sayangkan exgirlfriend dia tu... :'(




And guess what aku selalu ikuti perkembangan dia....Maybe dia tak tahu...And aku nak pastikan yang dia takkan tahu tentang perasaan aku kat dia...Susah la nak confessss ni...*Kalau aku tiba2 confess kat dia and then dia tolak...Tak ke berkecai diblender hati aku ni...Satu lagi, MALU yang pasti....Haaaa memang meroyan la aku...hahaaha...

Tapi sekarang, bila dah tahu dia single entah kenapa aku jadi happy sedikit...
Tapi aku tak taruh harapan untuk dapatkan dia...It's totally wrong right??Bahagia dia atas penderitaan orang lain...Ishhhh tak nak aku...Aku tak sekejam itu...Apa pun dalam doa aku hanya ada dia and family aku....
Semoga ALLAH memberkatinya dan melindunginya selalu untuk aku...



Bila diingat balik, Mr crush ni pernah bagi aku satu lagu...Lagu cerita Tangled...Best sangat sebab lagu tu untuk aku...And sebelum tidur bila aku ingat kat dia aku akan dengar lagu tu...Oklah nak bagi INFO sedikit, nama dia bermula dengan capital AR.....Hope korang enjoy berteka teki ni...hahahaha....




Hope korang dengar lagu ni...Best sangat-sangat... :D
Inilah memori aku with Mr crush...Aku sayang dia kerana ALLAH...Aku sayang family aku kerana ALLAH and aku sayang kawan-kawan aku juga kerana ALLAH....
Oklah...sampai di sini sahaja entry aku untuk kali ni...
Apa pun thanks kepada yang sudi singgah...InsyaALLAH kita jumpa lagi di entry akan datang....


Publisher: Amy mistletoe <3

Wednesday, 27 March 2013

Pain Please Go Away


Pain pain go away!!!
Please do not come back another day...
Tears falling down my face...
oh how I wish for his warm embrace....
Wonder if he cares about me...
Wonder if this is suppose to be...
How can he stand there and break my heart..
How did we allow us to grow so far apart?...
My dreams of us being happy is not going to come true...
all I am feeling is down and blue....

Pain pain go away...
bring me back to another day..
where he loved me and...
we thought we were meant to be... 
I will not stop loving you that much is true...
but I will be stronger in time...
and not feel so blue....
you will always be in my heart...
even when we are apart...
One day I will have that warm embrace..
and tears will stop flowing down my face....
Pain pain go away...
leave me alone and do not stay....

Publisher: Amy Mistletoe

Saturday, 23 March 2013

Big Bang- Beautiful Night (Studio)

Assalamualaikum...
Hai semua..Entri kali ni aku upload satu video lagu...Actually ni lagu korea...Of course aku memang suka korea...Kalau tak suka takkanlah nak upload suka hati je kan...hoihoi...Ni band favourite aku, BIG BANG...Semua kenal big bang kan??? I mean bukanlah kenal sampai kau pergi salam dengan dia...Hahaha...Take it easy guys...Tak nak cakap banyak dah...So sesiapa nak download tu silakan ya...



video


Publisher: Amy Mistletoe

Friday, 22 March 2013

A Perfect Friends

Assalamualaikum......
Ok entri aku kali ni macam biasa...Still tentang seorang sahabat...Ini adalah antara sahabat yang paling aku sayang a.k.a roomate tersayang aku...Hehehe...Actually, dalam bilik kami dialah yang paling muda...So dia ibarat adik bongsu kami...Like usual adik bongsu memang manja...And roomate aku ni memang manja...hahaha..jangan marah dear... ^_^



Ok this is her...My manja...Hahaha...Nama dia Sayyidatina Al Hurul Aina Bt Azahari...Orangnya secantik dan selembut namanya...Like arabic sikit kan*  And of course satu umur and satu bilik....Comel x comel x??Hehehe...Okay dah nampak yang korang terangguk-angguk tu...10 points for you... :D Oklah...Aku actually memang rasa rapat gilerr dengan si Aina ni...Same goes with roomate aku yang sorang lagi "Amirah Husna"....Yalah kan dah roomate  macamana boleh tak rapat..betul tak??Aku dengan si aina ni boleh dikatakan sekepala....Mana taknya, banyak persamaan antara kami...Contohnya, movie or lagu hindustan...Perghhhhhhh!!!! Bergegar bilik bila kami bergabung suara...Cehhhhh..Wink3....(Tangan ke dada, mata ke atas)...Lagi2 bilik kami bertentangan dengan toilet so memang ramailah pendengar setia yang tak 
diiktiraf tu....hahaha....


That's it my girl...Sentiasalah senyum macam ni....Jangan sedih2 tau...Kecomelan anda akan berkurangan bila anda bersedih...Tak nak kurang comel??Teruskan senyuman ini...hehehe...



Gelak memang gelak, senyum memang senyum, tapi dalam hati ni siapa yang tahu....Actually si Aina ni akan tinggalkan aku, i mean habis tempoh belajar kat sini....Sama macam Amirah Husna, dia akan tingalkan aku....Please aku tak nak korang tinggalkan aku...I can still smile and pretend to everyone that i'm happy... But deep inside is a strong feeling of sadness living within...Rasa sangat berat hati untuk lepaskan si Aina and Mira ni...Tapi aku harus akur dengan keadaan... However, if i choose to be sad but right, things will be better…Someday, at least with this decision, i will have something to be happy about...i'm on the right path....And, one day, with a smile on my lips i will proudly look back and say, “I’ve done the right thing”...I really hope that...  


Hmmmm...Sayu pulak rasa bila fikir yang aina akan pergi....Tak tahulah macamana nanti....Semuanya akan berubah...Harap roomate sem depan sporting macam aina dan mira....Korang memang sporting habis....Semua kaki gelak....And tak lupa jugak si pembuat lawak -------> Amy Mistletoe....hehehe...Sorry kalau selama ni aina terseksa dengan lawak yang emy buat...Emy buat macam tu just nak hidupkan suasana...And just kan hilangkan rasa sunyi dan sedih dalam hati...Kalau boleh emy nak ingat saat2 indah je antara kita...



Ok...This is for you...Senyumlah selalu...Keep a smile on your face and let your personality be your autograph... :) I'll miss u Aina...


NOTE: Don't forget me Aina...Jangan lupakan saat2 kita makan nasi dengan "Sambal Belacan"...I'm gonna miss that moment... ^_^

Publisher: Amy Mistletoe


Wednesday, 20 March 2013

Friendship OF Mine


Assalamualaikum....
Entri aku pada kali ni still tentang seorang sahabat...Aku tak tau la semenjak dua menjak ni aku asyik terfikir tentang betapa pentingnya erti sebuah persahabatan...Hari ni aku nak bercakap tentang roomate aku sendiri....Actually, sem ni adalah sem last untuk aku tinggal bersama dengan roomate aku...Perghhhhh, sumpah aku sedih...Yalah kan, sape la tak sayang roomate...Roomate adalah segala-galanya untuk aku kat sini...And kat bawah ni adalah salah seorang roomate aku...




Ok...Ini adalah salah seorang roomate a.k.a my twins...Hahahaha...Ramai yang cakap aku dengan dia ni twins...Eleh mentang2 la kami chubby & comel...Hehehe...Okay aku ada roomate yang comel, Korang ada????? :D Nama dia Amirah Husna Bt Abu..Sama umur, universiti and of course sebilik...Seriously aku memang sayang roomate aku ni....Yalah kan, time habis waktu kelas kitaorang selalu makan bersama...Best kot...Time tulah kami akan berkongsi cerita...Hinggakan sampai satu masa tu tangan kami dah kering dah tapi cerita tak habis2...Memang tak kering gusi la kalau dapat berbual bersama...Actually dalam sikap dia yang garang tapi tetap ada keriangan disitu....Walaupun kami sebilik tapi sikap dan tabiat kami amat berbeza....


Wahai sahabatku Amirah Husna Bt Abu, aku nak kau tau yang aku sayang kau..Walaupun kadang2 kita ada perselisihan faham, tapi aku tak pernah berhenti sayangkan kau..Jauh di sudut hati aku untuk membenci kau..Kaulah roomate yang setia bersama aku sehingga habis tempoh pembelajaran kita kat sini....Aku tau kadang2 aku ada sakitkan hati kau tanpa aku sedari...Dan untuk itu aku minta maaf...Sakit demam aku kau sentiasa ambil berat..Kadang2 kau teman aku pergi ke klinik..Walaupun aku tahu kau sangat tak suka apabila cuaca panas sebab nanti kau akan berpeluh...Tapi kau tak pernah mengeluh...Aku betul2 hargai ketulusan hati kau itu...Kau memang garang tapi hati kau baik sangat...Masa aku menulis ni pun aku teringat kat kau...Agaknya apa la yang kau buat sekarang ni ek??Makan MAGGI ek??Hahaha.....


Aku harap kau akan sentiasa tersenyum macam ni...

Mira, aku minta maaf ek kalau selama ni aku tak dapat jadi sahabat yang baik untuk kau...Tapi aku dah berusaha untuk menjadi seorang sahabat yang baik...Kadang2 aku nak je berbual dengan kau selalu tapi kau selalu busy dengan pakwe kau..hehehe...Tidak mengapa sebab kalau part tu aku faham...Orang sedang bercinta dikatakan...Aku doakan semoga semua impian kau tercapai...Kau pernah cakap kat aku yang suatu hari nanti kau nak jadi wanita berjaya...InsyaALLAH...


Mira, kadang2 aku menangis juga...Tapi kau selalu bagi semangat pada aku...Kalau kau tak dapat cakap pun, kau mesti text aku...Walaupun kadang2 masa tu kita berdua ada dalam bilik yang sama...Kau memang faham persasaan aku...Aku memang perlukan kau...Aku tak tahu la apa yang akan jadi nanti bila kita dah berpisah...Aku tak nak kau lupakan aku...Jadilah sahabat aku selama-lamanya...Aku harap nanti, kita akan sentiasa berhubung antara satu sama lain...


Aku ingat lagi, bila tiba waktu malam kau akan mengoda aku untuk makan maggi bersama kau...hahaha...Aku memang tak boleh lupa part tu... ^_^



Actually hati aku sedih sangat sekarang...Aku sedih sebab nanti kita akan berpisah...Aku takut yang nanti aku tak kan dapat jumpa kau lagi...Air mata aku mengalir bila aku ingat yang kau akan tinggalkan aku...Aku tak nak...Tapi dalam dunia ni semuanya memerlukan pengorbanan...InsyaALLAH aku akan cuba memahami segalanya...Nanti dah tak akan ada lagi dah orang yang akan kejutkan aku, membebel kat aku...Kadang2 aku dan roomate kita yang lain selalu panggil kau "mak tiri" sebab kau selalu membebel....I'm gonna miss that...

NOTE: Aku harap yang kau tak akan lupakan aku....Jadilah sahabat aku selama-lamanya...I'm gonna miss you...

Publisher: Amy Mistletoe


Sunday, 17 March 2013

Teman Sejati

Assalamualaikum....


Entri aku pada kali pun tentang sahabatku...Tapi kali ni lain sikit sebab aku mulakan dengan video..
Nasyid ini sangatlah bertepatan dengan tajuk entri kali ini kerana tajuk nasyid ini benar-benar sama dengan tajuk entri iaitu Sahabat Sejati...Ok untuk entri kali ni, aku nak cerita tentang sahabatku...Ni adalah entri aku yang kedua berkaitan dengan sahabat..Sungguh indah bukan jika lagu seperti ini ditujukan kepada kita oleh seorang sahabat yang amat kita sayang...Liriknya sungguh mendalam dan mempunyai makna yang tersirat...Hakikatnya, jika ukhuwah yang dibina kerana Allah, serta-merta ukhuwah tersebut akan menjadi lebih indah dan tak ternilai harganya...




Ok ini adalah antara sahabat yang amat aku sayang....Nama dia Che Nuraihan Bt Che Ismail...Di panggil sebagai "Nur" (cahaya)...Ya dia ibarat cahaya dalam persahabatan kami...Dia adalah sahabatku...Satu Universiti, satu kelas...Perjalanan hidup aku memang tak akan lengkap tanpa sahabat aku...ya aku memang perlukan dia kerana dia sahabatku...Alhamdulilah, aku mendapat sahabat dan teman yang baik sepertinya...Dunia aku tidak lengkap tanpamu sahabatku...Aku memang ramai kawan tapi untuk mencari yang betul2 sejati amat susah...Dan dalam satu persimpangan aku bertemu dengan sahabatku ni...


Of course dia memang comel...secomel temanku yang lain (ECAH)...Dia seorang yang lemah lembut dan boleh dikatakan seorang yang pemalu...Apa yang pasti aku sangat menyenangi sikapnya...Dia memang seorang yang memahami...Aku amat bersyukur kerana dikurniakan sahabat sepertinya...Air mata yang terpendam tidak dapat tertahan apabila merindui nya...


Selama ini ku mencari-cari, 
Teman yang sejati, Buat menemani, Perjuangan suci.
Bersyukur kini padaMu Illahi, Teman yang dicari, Selama ini, Telah kutemui.
Dengannya disisi, Perjuangan ini senang diharungi, Bertambah murni kasih Illahi, KepadaMu Allah kupanjatkan doa, Agar berkekalan, Kasih sayang kita.

Petikan lagu Teman Sejati oleh Brothers ini sudah cukup bagi aku untuk memahami nikmat bersahabat kerana Allah S.W.T.'Perjuangan suci' dalam lagu di atas aku kira usaha kami bersama-sama menegakkan syariat Allah dibumiNya....Jangan pernah meningalkan ku wahai sahabatku..

..


Nur, andai suatu hari nur menangis, bagitahu emy ye, jangan pendam seorag diri, emy tak janji yang emy akan buat nur tersenyum, tetapi emy boleh menangis bersama nur...Kalau nanti nur ada masalah, bagitahu emy, emy tak janji yang emy akan menyelesaikan masalah nur tapi nur boleh berkongsi dengan emy kerana kita adalah sahabat...
Kalau satu hari nur perlukan seseorang untuk mendengar cerita nur, insyaALLAH emy janji emy akan ada untuk nur....

Tapi kalau satu hari nur perlukan emy, dan emy tak muncul- muncul mungkin kerana ALLAH lebih memerlukan emy saat itu emy akan perlukan “hadiah” PERSAHABATAN dari nur…

Emy dan nur adalah sahabat...Seandainya suatu hari nanti emy tiada lagi di sisi nur…nur kena ingat bahawa, persahabatan emy dan nur tidak pernah putus dan nur kena belajar erti berdikari dalam persahabatan kerana waktu itu nur akan tahu pentingnya seorang sahabat dalam hidup nur.....




Ya Allah, betapa aku merindui sahabat sejati yang telah Kau anugerahkan kepadaku....Lindungilah, sayangilah serta bahagiakanlah dia.....Redhailah persahabatan kami...Tunjukilah kami jalan yang sebenar-benarnya agar kami dapat mendiami taman indahMu pada suatu hari nanti...Ameen ya Rabbal Aalamin....Salam sayang dari sahabatmu...


NOTE:Thanks sebab dah jadi sahabat emy..InsyaALLAH persahabatan kita tak akan terputus di tengah jalan... :)

Publisher: Amy Mistletoe


Cerita Tentang Kita

Assalamualaikum...

Hari ni aku nak update tentang seorang kawan yang amat bermakna dalam hidup aku...Untuk membina sebuah persahabatan terkadang mengambil masa bertahun2 lamanya, tetapi untuk memusnahkannya mungkin mengambil waktu tidak sampai sesaat pun, untuk itu jujur dan ikhlas adalah kunci dalam setiap persahabatan..Insyaallah..


Ok dia adalah teman baik aku kat Universiti Malaysia Pahang...insyaALLAH dia sahabat dunia dan akhirat aku..Aku sangat meyayangi sahabatku ini...
Suka duka kami kongsi bersama...Sakit demam aku, dia selalu bagi semangat..Waktu ini aku sangat merindui dia...ok nama dia Nur Saydatina Aiesyah Bt Yusof Ali...Aku panggil dia "ecah"Sedapkan nama tu...semanis dan secantik orangnya....nak kenal siapa dia??ok tengok kat bawah ni..



Ok ni lah dia..tak payah nak ternganga sangat la kan..aku tau yang dia comel dan cantik...seindah namanya juga...Indahnya ciptaanmu ya-ALLAH...Comelkan??Dia memang comel sampai ada setengah orang cakap yang dia ni anak bongsu padahal yang sulong...hahahaha...

Memang selalu ada time untuk kami berstory morie...Tak lain tak bukan pasal peribadi la...he3...Yang tu tak boleh nak cerita...Memang terlalu banyak kisah kami...Suka, duka, pahit, masam, kelat dah kami tempuh bersama... :D


Ok yang ni gambar aku dengan dia masa awal sem4...Perlahan dan tak terasa waktu berjalan...aku bahagia mempunyai sahabat sepertinya..Dia seorang yang sangat simple...dia terima kekurangan dan kelebihan aku sebagai sahabatnya..Kadang2 menitis air mata aku apabila merindui sahabatku ini...Dan tak lupa Thanks to Allah S.W.T kerana telah mengurniakan dan memimjamkan aku sahabat yang baik dan faham perasaan aku...Memang tidak dinafikan kadang2 ada perselisihan faham dalam ranjau persahabatn kami..Tapi kami tak pernah putus...Itu adalah asam garam kehidupan..


Ok ni adalah hasil kreativiti si ecah ni...Aku memang suka gambar ni...Simple tapi penuh dengan makna bagi kami berdua..Setiap langkah perjalanan memberikan aku kekuatan dan keberanian...Aku ingin jadikan dia sebagai sahabat dunia dan akhirat aku...insyaALLAH....Kadang2 air mata juga menitik, membayang berjuta langkah yang telah, sedang dan akan tertempuh…Ya akan ku tempuh bersama sahabatku...
Aku kalau boleh tak nak tengok dia menangis...ya kerana dia adalah sahabatku...aku tak nak dia menangis...Ibarat cubit peha kanan, peha kiri juga terasa...Persahabatan yang akrab tidak dapat dipisahkn melainkan dengan kematian ...

NOTE: Thanks ecah sebab dah jadi sahabat emy..insyaALLAH ecah adalah sahabat emy dunia akhirat...Sayang kamu wahai sahabatku... ^_^

Publisher: Amy Mistletoe

Thursday, 14 March 2013

Me & Myself

Halloooo...Assalamualaikum..intoduce diri cikit..Nama Wan Syamimi Ayuni Bt Mohd Nasir..10/4 bulan depan dah masuk 20 tahun..Oppssss..ketepikan umur tu yerrr..Maklumlah manusia cmua mkin tua bkn makin muda kn..betol x?*kalau betul kte geng..kuakua.. :-P owkeyyhhh..aku ni bru je nk *berblogger..bdk baru la snng cter...xnk la nk bt long2 story plak kan..nnti muntah hjau korang bca plak...

FYI aku ni jnis yg berpegang pd ni tau "Kekasih Hilang Dapat Diganti..Kawan Hilang Tidak Dapat Diganti Btw Biarlah Kekasih Hilang Jangan Pulak Kawan Yang Pergi.." Aku ni jnis yg stia kwn..so spe nk kwn dgn aku, aku on je..lgi stu, korang xpyah la nk jd hipokrit *maksud aku just jd dri sdri dh la..klau xska just ckp and seterusnya lah..mlas aku nk ckap bnyak..Tengok kt bwah ni..Itulah aku..*xpyah nk mencebik sgt la kan..aku sdar aku mmg xcntik pown..Tp aku jadi dri aku sdri owkeyyhh...




Ermmm itu je kot untuk kli ni..nk tdr dh..mta dah send request utk pjam dah...nmpknya kna approve jgk la ni..oklah..*selamat malam..Assalamualaikum..Dating lain kali pada entry seterusnya yerr..^_^ 


Publisher: Amy Mistletoe

mIsS My faMIly


Assalamualaikum...hmmm...msti korang trtnya2 kenapa aku tlis entry ni pagi2 buta..kisah plak aku kan..hahhaha..just kidding..actually mata aku dah mengantuk sebenarnya..tapi still xboleh lelap..kenapa ek??*issshhh..apa plak tnya korang, korang mana la tau kan..kuikui..dah2 mlas aku nk panjangkan cerita..actually, aishhhhh dh dua kli actually tp ceritanya belum start2 lagi..hahaha sabar ye..ni nak cerita ni..aku sebenarnya rndu family aku *homesick konon...yelah kan dah 1 bulan lebih tak balik kampung...rindu gilerrr nk pluk bantal lenaku a.k.a adik bongsu aku yang montel (SYAFIKA ALIAA)...sedih giler skarang..bila la bleh balik....


Gambar Hiasan je


Jeng3, aku ada geng pagi ni..roomate aku si Aina pun blum tidur..aku tak tau nak buat apa sekarang..nk call mak tapi dia dah tidur *dk tgh perah otak ttg apa yg nak dcrtakan...terpaksa cari idea lain..bosan je kan..dooommmmmm!!!!(mata tiba2 berubah arah, tbuh jadi seram sejuk je dan apalagi jantung turut sama berkelip *opssss berdenyut la)  tadaaaaaa itu adalh bunyi buku aku yang jatuh la..mesti korang update dalam fikiran tu yang bukan2 kn..erghhh, mana ada HA*** la..klau ada pown buat2 pengsan *bukannya ha*** tau pun yg kte pengsan kn atau korang perlukan CPR drpda dia..huisssshhhh, x rela kak limah....wktu macam nilah tiba2 buku aku jatuh...kesian roomate aku yang dah tidur...terkejut beruk la tu...roomate yang dah "tidur mati" tu Alhamdulilah la kan..xperlu la dia nk exercise jantung pagi2..sorry ye roomate..*jangan salahkan aku ye..salahkan buku tu..spe suruh dia jatuh...hahahahahaha....ngok ngek btul.... :D klau la buku tu bleh bercakap...<--------aku org first yang kena maki and aku jugak org first yang larii..kuakua ^_^....otak aku dh xbetul dah..energy dah xada..kena top up tidur dulu baru energy full...huahhahaha...owkeyhhhh...esok nak call mak..dah rindu tahap dewa dewi dan yang sama waktu denganya..ha mcam tulah gamaknya...orait nanti dating kt entry strusnya plak ek..

Last sekali thanks kepada yang sudi follow blog ni....aku akan cuba yang terbaik untuk berkongsi dengan korang..

Publisher: Amy Mistletoe

SahABat??


Assalamualaikum...belum baca dah berkerut dahi tu....ahaksssss, meh sini nak habaq sikit..entry aku kali ni panjang sikit yer sebab ni luahan dari hati aku sendiri..nak baca silakan skrol samapi habis...kalau malas, nampak tak button pangkah yang kat atas sekali tu??tekan je terus out..hahhaa *kejam sikt je + gurau..just joking la...hanya yang sporting je boleh baca ni..kuikui :D ...ok let's start..hahaha macam game plak kan...xksah la apa pun...janji korang baca...fahami betul2 apa yang aku cakap ni....tajuk pun dah gah kan?? SAHABAT!!! hmmm, amat sukar dicari apa itu sahabat kn?? Inikan pula sahabat sejati...Tetapi sepanjang perjalanan kehidupan ini, aku mula mengerti siapa sahabat..Sahabat yang sentiasa membimbing aku ke jalanNya..Aku gembira, rasa hiba tiada dirasa jika ada sahabat bersamaku....

Sejak dulu dibangku sekolah lagi, aku bersama-sama mereka untuk menuntut ilmu tiada yang tiada penghabisannya..Disitu aku mengenali yang mana kawan dan yang mana lawan..Bukan aku memilih tapi aku cuba melakar corak kehidupan
agar aku dapat menjaga akhlak serta disiplin diri apabila jauh dimata mak dan abah
dan aku yakin kerana sahabat yang baik dapat membimbing aku ke jalan Ilahi..

Dan apabila aku makin dewasa, aku bertemu dengan lebih ramai sahabat..Hidupku penuh warna "bagai pelangi yang cantik coraknya" *cewahhh..sambung lagi "Menghiasi awan biru kehidupanku"...Aku hargai setiap mereka yang hadir mewarnai dan menghiasi keindahanku..Terima kasih kepada mereka semua kerena tidak jemu bersamaku dari dulu, kini dan hingga selamanya...Moga kita sentiasa bersama hanya keranaNya..




Aku memohon kemaafan atas segala salah silapku sepanjang perkenalan kita...Aku tahu banyak salahku dan banyak jua kesalahanku sebagai sahabat dan temanmu, maafkan diri yang tidak pernah sempurna ini...

Sekarang aku makin merindui sahabat yang jauh dariku..Teringat kenangan bersama yang telah kita cipta bersama...happy kan masa tu..Sekarang semua itu hanya dapat ku kenang..Aku harap korang juga masih tidak melupakan kenangan kita yang tidak mungkin akan pernah padam di ingatan...Biar ia bersemi untuk selamanya sahabatku...Rindu korang..




THANK YOU, TERIMA KASIH, Tiada yang lebih indah dalam kehidupan ini untuk dikenangkan melainkan dapat mengenalimu, sahabatku...

Publisher:Amy Mistletoe

Ada apa dengan 12/12/12???

Assalamualaikum...pastikan jawab salam tu dengan hati yang ikhlas ye *ahakssss..tapi kalau tak nak jawab tak pe *kisah plak aku kan..hahahaha..tapi, tapi lagi..dah berapa banyak tapi dah ni.. just nak cakap tapi kalau tak jawab dosa la awoppp... wink3.. OK dah2 la tu pasal tapi2.. tinggalkan yang tu ye.. :D

First of all korang tengok tak tajuk entry aku tu?? errrrrrrr actually mata aku dah naik berbulu bila tengok kat facebook and twitter pasal tarikh 12/12/12??? Ada apa dengan tarikh tu? Meh la sama2 kongsi *yang kedekut boleh main jauh2... hahhaha xde nak serius sangat.. cuma acah sikit je..Ok bagi aku xadelah special sangat kan..tapi maybe *(adoiiii tapi lagi, maybe lagi yang mana satu ni??aishhhhh, xkisah la yang mana satu pun..sambung lagi yang tadi..) tapi mungkin disebabkan tarikh ni cuma ada satu je dalam dunia ni... i mean just sekali je seumur hidup.. sebab 2012 tak akan berulang lagi... grenti memang sebab tu kott.. Ada lagi story ni.. Disebabkan tarikh ni ramai yang bergaduh.. Tau x pasal apa??? Just pasal sape yang first wish happy 12/12/12... Booooooo!! X patut x patut.. Memang x patut..


Ok ni lah tarikh tu... Nampak kan???
errrrmmmm oklah... Ni je entry aku untuk kali ni... Dating lain kali pada entry seterusnya yerrr... Thanks for following.. Love u guyssss.. And xlupa ASSALAMUALAIKUM....


Publisher :Amy mistletoe




Sejujur-jujurnya

Assalamualaikum...
Fuhhhh...Dah lama tak update...Maklumlah buzy memanjang jerr...ahakss...
Honestly, mood aku pada waktu ni amatlah teruk...sangat teruk macam orang baru lepas bersalin..sakit pun ada and tak tahulah...hahaha...sorry yer aku still single..yang beranak tadi tu cuma kias2 je..eh2 mencebik plak yerr..macamla tak pernah berkias...uwekkssss...ok done for membebel benda2 yang tak penting..


Ni sekarang nak start to the point..Sejujur-jujurnya hati aku sedih sangat...macam2 yang bermain dalam kepala otak aku...start dari aku celik mata + buang taik mata sampailah aku tutup mata balik (TIDUR)..
First pasal ptptn tak masuk lagi...sedihnya ya ALLAH...bayangkanlah dalam masa dua bulan aku terpaksa
hidup dengan menungu dan terus menungu...Ok memang aku kena akui yang aku ni kelompok kedua..

So just keep quiet and sit...waiting and waiting...arghhhh...i'm so sick...uwaaa uwaaaa...sedihhh...nak balik rumah la kalau macam ni... :P (alasan semata-mata)


Ok...nilah gambaran aku...waiting and waiting...ishhhh...tau la tak sama..hikhok...
aku tak lah secute budak ni.. (ABAIKAN jelah)


Aku ni asyik gelak je...Tapi seriously aku cakap, dalam hati sape yang tahu...aku jelah yang tahu sebab aku yang rasa....ha mcam tulah gamaknya...orait nanti dating kat entry seterusnya plak ek..

Last sekali thanks kepada yang sudi follow blog ni....aku akan cuba yang terbaik untuk berkongsi dengan korang..


publisher: Amy Mistletoe<3